Jeg er udlært landmand i 1993 med grøntbevis.  

Efterfølgende arbejde på flere gårde som driftsleder i stald og mark.

I 1997  købte vi Imergården ved Klim hvor vi har lidt fede kvæg. 

Jeg er gift med Dorthe og  vi har fire børn. 

Jeg har i en periode arbejdet hos midtfjordanlæg  og  midtfjordplanteskole hvor min interesse for arbejdet med anlæg af haver og belægningsarbejde fandt sted.

I  2002  startede jeg på Thisted kirkegårde som kirkegårdsgartner og kom i lære som anlægsgartner blev udlært 2006 med et svendebrev.

I 2008 startede jeg sideløbende Jammerbugtens-anlæg.

 

 

Graver springer ud som selvstændig

Da champagnepropperne sprang ved nytår og folk flest hoppede ind i det nye år med håb om held og lykke, så tog Thomas Helenius, tidligere kirkegårdsleder ved Jetsmark Kirke, et syv mile spring ind i sin nye fremtid.

Den garvede kirkegårdsleder har nemlig besluttet sig for at begynde som selvstændig ved at tilbyde folk fra nær og fjern at passe deres kæres gravsteder. Og så vil han gøre det billigere, end de faste medarbejdere kan på kirkegårdene i Nordjylland, og det uden at gå ned på kvaliteten af arbejdet, om man så kan sige.

Thomas Helenius er nemlig ikke hvem som helst og på ingen måde en vårhare, når det gælder om at gøre et godt arbejde, som man kan være bekendt, når det kommer til at vise respekt både for dem, der er gået bort og de efterladte.

Han er udlært anlægsgartner og har 17 års erfaring som medarbejder på kirkegårde, hvor han blandt andet har været ansat ved Thisted Kirkegård og senest været kirkegårdsleder på Jetsmark Kirkegård.

Men selvom han elskede sit arbejde, følte han alligevel sig kaldet til at prøve noget nyt om end i samme branche som tidligere. Og idéen om at blive selvstændig havde han blandt andet fundet hos kolleger andre steder i landet, der har vist sig at have succes med at finde en ny balance i arbejdet med at drage omsorg for gode menneskers sidste hvilested.

Selv har Thomas Helenius tænkt længe over, hvordan han kunne gøre et godt stykke arbejde både godt og billigt. Og ikke mindst at give sine kommende kunder en tryghed i, at arbejdet bliver godt til ug og krølle.

Jeg tænker blandt andet, at man kan få en sms med et billede af gravstedet, når vi har været der, fortæller Thomas Helenius, der ved, at mange måske ikke har overskuddet i dagligdagen eller har svært ved at gøre det så pænt, som man ville ønske, fordi energien ikke er der længere.

Der er med andre ord både mulighed for at få hjælp til pasning af gravsteder, anlæggelse af gravsteder og granpyntning – og så tilbyder Thomas Helenius sågar, at han, med god hjælp fra sine kommende kolleger, kan tage pasning af hele kirkegårde ind.

For Thomas Helenius har beslutningen om at blive selvstændig både været et brændende ønske om at hjælpe, hvor han kan, med det, han ved noget om – og så synes fremtiden som egen chef, det at være kunderne nærmere og ikke mindst at kunne sætte sit personlige præg på arbejdet at have været den altafgørende årsag til, at Thomas Helenius dette nytår tager springet ind i 2018 med en spændende fremtid foran sig